Το ανυπόφορο βουητό του κενού- παρουσίαση βιβλίου

Ανδρεας ΚολισογλουΝεα & εκδηλωσεις0 Σχολια

Το νέο βιβλίο,  των Κώστα Μελά και Γιάννη Παπαμιχαήλ με τίτλο το “Ανυπόφορο βουητό του κενού”, από τις εκδόσεις “ΑΓΓΕΛΑΚΗ” παρουσιάζεται στην Αθήνα στις 03/04, στην Στοά του Βιβλίου στο POLIS ART CAFE.

Ο Κώστας Μελάς και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ παρουσιάζουν το νέο τους Βιβλίο “Το ανυπόφορο Βουητό του κενού” από τις εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ. Η παρουσίαση θα γίνει στις 03/04/17 και ώρα 19:00 στην Αθήνα, στο POLIS ART CAFE, που βρίσκεται στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5. Στην εκδήλωση εκτός από τους συγγραφείς θα μιλήσει ο Δημοσιογράφος Βαγγέλης Χωραφάς, εκδότης του περιοδικού ” Monthly Review” και θα συντονίζει την εκδήλωση ο δημοσιογράφος Σπύρος Γκουτζάνης.

Το βιβλίο πραγματεύεται τις μεταβολές  σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο που προκάλεσε η επικράτηση της μετανεωτερικής σκέψης στην Δύση. Οι αλλαγές εμφανίζονται στο καθημερινό κοινωνικό ήθος ως ένα πλέγμα προτύπων, βασικές αρχές του οποίου είναι οι καταναλωτικές-ηδονιστικές στάσεις ζωής, η λατρεία του εφήμερου, η ενδυνάμωση του ατομικού, και η καταρράκωση κάθε εμπιστοσύνης στο “συλλογικό”. Ως κυρίαρχη πολιτιστική αρχή στο επίπεδο της καθημερινότητας, και η οποία διαπερνά οριζοντίως και καθέτως την πραγματική ζωή των Ελλήνων, αναδεικνύεται η μεταμοντέρνα λογική της υπερκατανάλωσης, του σύγχρονου lifestyle, της αυτοπραγμάτωσης του εαυτού, του χρηματιστηριακού τρόπου αντιμετώπισης των κοινωνικών γεγονότων, λογική δηλαδή η οποία αντιμετωπίζει οτιδήποτε μεταμοντέρνο ως ευκαιρία απόδρασης από τα βάρη και τα πάθη του παρελθόντος,

Κοινοποιηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *