Ανδρέας Κολίσογλου - ΨυχολόγοςΑνδρέας Κολίσογλου
Ψυχολόγος


Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1977 στην Αθήνα.

Σπούδασα ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από το 2003 άρχισα να προσφέρω κατά καιρούς εθελοντικές υπηρεσίες σε διάφορους φορείς που απευθύνονται κυρίως σε πολίτες με αναπηρία (ΚΕΣΥΠ Αιγάλεω, ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο, Δήμος Πετρούπολης, VSA Hellas, Special Olympics, Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός).

Με αφορμή τη διεκδίκηση της ισότιμης πρόσβασης στα πολιτισμικά αγαθά για τους ανθρώπους με αναπηρίες, έχω συμμετάσχει σε διάφορες ομιλίες ή εθελοντικές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση και έχω δημοσιεύσει στο διαδίκτυο αρκετά άρθρα.

Το 2004 συνέβαλα στη δημιουργία της ομάδας χορού “ΔΑΓΙΠΟΛΗ”. Το 2005 σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή της Πετρούπολης καθιερώθηκε το τμήμα πρωινής δημιουργικής απασχόλησης και το τμήμα χοροθεατρικής έκφρασης, ανθρώπων με αναπηρίες. Το 2010 στον Σύλλογο “Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός”, που εδρεύει στην πόλη της Χαλκίδας, δημιούργησα το τμήμα εκφραστικής κίνησης που έχει δώσει το παρών σε αρκετές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ενώ το 2018 συμμετείχα σε σχετικό με τον χορό αφιέρωμα του Vice Greece με τίτλο: Η τέχνη της ισότητας.

Από το 2013 έως τα μέσα του 2018 συνεργάστηκα με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε κύκλους σεμιναρίων που απευθύνονταν σε πολίτες με ή χωρίς αναπηρία.

Στην προσπάθεια μου να συμπεριλάβω τις απόψεις των ίδιων των ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες στο πεδίο του επιστημονικού λόγου γύρω από το υποκειμενικό βίωμα της σωματικής αναπηρίας, το 2014 εκπόνησα πιλοτική έρευνα με θέμα: “Embodiment / Ενσωματoβίωση / Ενδοσωματοβίωση των επαγγελματιών Ελλήνων χορευτών με κινητική αναπηρία”. Μέρος της εν λόγω έρευνας δημοσιεύτηκε στον συλλογικό τόμο “Αναπηρία και κοινωνία” από τις Εκδόσεις Τζιόλα.

Είμαι μέλος στον “Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο” και επίσημος συνεργάτης του δικτύου ψυχολογικής υποστήριξης “Psy- counsellors”.

Τον Μάιο του 2016 ίδρυσα τον χώρο Ψκ (psykapa.gr) στην πόλη της Πετρούπολης, όπου παρέχονται υπηρεσίες ψυχολόγου σε κάθε ενδιαφερόμενο.