Το ανυπόφορο βουητό του κενού- παρουσίαση βιβλίου

Ανδρεας ΚολισογλουΝεα & εκδηλωσεις0 Σχολια

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-BOYHTO-3
Το νέο βιβλίο,  των Κώστα Μελά και Γιάννη Παπαμιχαήλ με τίτλο το “Ανυπόφορο βουητό του κενού”, από τις εκδόσεις “ΑΓΓΕΛΑΚΗ” παρουσιάζεται στην Αθήνα στις 03/04, στην Στοά του Βιβλίου στο POLIS ART CAFE.

Ο Κώστας Μελάς και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ παρουσιάζουν το νέο τους Βιβλίο “Το ανυπόφορο Βουητό του κενού” από τις εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ. Η παρουσίαση θα γίνει στις 03/04/17 και ώρα 19:00 στην Αθήνα, στο POLIS ART CAFE, που βρίσκεται στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5. Στην εκδήλωση εκτός από τους συγγραφείς θα μιλήσει ο Δημοσιογράφος Βαγγέλης Χωραφάς, εκδότης του περιοδικού ” Monthly Review” και θα συντονίζει την εκδήλωση ο δημοσιογράφος Σπύρος Γκουτζάνης.

Το βιβλίο πραγματεύεται τις μεταβολές  σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο που προκάλεσε η επικράτηση της μετανεωτερικής σκέψης στην Δύση. Οι αλλαγές εμφανίζονται στο καθημερινό κοινωνικό ήθος ως ένα πλέγμα προτύπων, βασικές αρχές του οποίου είναι οι καταναλωτικές-ηδονιστικές στάσεις ζωής, η λατρεία του εφήμερου, η ενδυνάμωση του ατομικού, και η καταρράκωση κάθε εμπιστοσύνης στο “συλλογικό”. Ως κυρίαρχη πολιτιστική αρχή στο επίπεδο της καθημερινότητας, και η οποία διαπερνά οριζοντίως και καθέτως την πραγματική ζωή των Ελλήνων, αναδεικνύεται η μεταμοντέρνα λογική της υπερκατανάλωσης, του σύγχρονου lifestyle, της αυτοπραγμάτωσης του εαυτού, του χρηματιστηριακού τρόπου αντιμετώπισης των κοινωνικών γεγονότων, λογική δηλαδή η οποία αντιμετωπίζει οτιδήποτε μεταμοντέρνο ως ευκαιρία απόδρασης από τα βάρη και τα πάθη του παρελθόντος,

Κοινοποιηση

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το email σας δεν θα δημοσιοποιηθεί. Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.